Mgr. George Ratzinger overleden



■ RKDocumenten ■ Het Bisdom Regensburg heeft aangegeven dat Mgr. George Ratzinger, de oudere broer van Jospeh Ratzinger, op 96-jarige leeftijd deze morgen is overleden in Regensburg.

Mgr. Ratzinger ontving de priesterwijding gelijk met zijn jongere broer Joseph in 1951 uit handen van Kardinaal Faulhaber. Hij werd ondermeer Domkapellmeister van de Regensburger Dom en chef van de Regensburger Domspatzen.

Vanaf 18 juni j.l. heeft de Emeritus Paus Benedictus XVI nog zijn broer enkele dagen bezocht in Regensburg en samen met hem de H. Mis gecelebreert. 22 juni keerde de jongere broer terug naar Rome, nadat o.a. de pauselijke nuntius in Duitsland hem bezocht had in Regensburg.

Bisschop Rudolf Voderholzer: "Beste kapelmeester van de kathedraal, u was een priester en adviseur voor mij. Uw muziek was een school van gebed, geloofsonderricht en prediking. Talloze Eucharistievieringen in de Regensburger Dom en in andere kerken verkregen dankzij uw dirigeren schoonheid, hartelijkheid en sublimiteit. Concertzalen zouden kunnen worden omgevormd tot gebedshuizen.

Voor deze zeer bijzondere priesterlijke dienst dank ik u met diepe solidariteit - ook namens de velen wier harten en geesten u hebt vervuld.