Zaligverklaring Bisschop Fulton Sheen opgeschort



■ RKDocumenten ■ Het Bisdom Peoria heeft laten weten dat de voorgenomen zaligverklaring van Bisschop Fulton Sheen, welke voorzien was voor 21 december a.s., niet doorgaat. Omdat "enkele Amerikaanse Bisschoppen" erom hadden gevraagd was door 'Rome' opdracht gegeven om de viering niet te laten doorgaan op 21 december, aldus een persverklaring van het Bisdom.

Het Bisdom verklaard expliciet dat het niet gaat om de verdenking van seksueel misbruik of het niet rapporteren van gevallen door Eerbiedwaardige Bisschop Fulton Sheen. Wat nu wel de reden van het afzeggen van de viering is, wordt niet duidelijk uit de berichtgeving.

In juli dit jaar heeft paus Franciscus in een consistorie plechtig een wonder vastgesteld. Door het inroepen van de voorspraak van de Eerbiedwaardige Bisschop Fulton Sheen ging van een pasgeboren baby, dat ruim 60 minuten geen enkele waarneembare vitale teken van leven gaf, en kort voordat doktoren hem dood wilden verklaren, het hart alsnog kloppen. Inmiddels is het een gezond kind geworden. Daarmee gaf de paus tevens aan dat de weg vrij is om over te gaan tot de officiële zaligverklaring. Eerbiedwaardige Bisschop Fulton Sheen is in de wereldkerk vooral bekend door zijn televisieoptredens waarin hij het Katholieke geloof preekte.