Gebed in tijden van verwarring




Gebed voor deze tijd van verwarring

O Heer, almachtige God, wij bidden U, vanuit de grote hevigheid van de storm die zovele zielen van Uw goddelijke Majesteit wegrukt, onze gevoelens van diepe aanbidding aan en van betrouwvolle en kinderlijke godsvrucht.

Lieve Jezus, onze Meester en onze Vriend, met Uw voor ons doorstoken Hart, help ons vastberaden en onverdroten trouw te blijven aan ons geloof, help ons thans het kruis met liefde te dragen, help ons nederig en zachtmoedig te blijven, en overtuigd, dat U Uw kerk redden zult.

Heilige Geest, goddelijke Vertrooster, zuiver onze harten, heilig ze in de Waarheid. Verlicht en sterk de zielen van priesters en leken die niet meer weten waar zij het hebben. Herinner steeds alle in de war gebrachte christenen eraan, dat het Evangelie uit hun kinderjaren het echte,ware Evangelie is, en dat er geen andere dan U, Heer onze God, God is. Geef hun, dat zij niet meegesleurd worden door de wilde stromingen van de grote modernistische ketterij, en, door gebed en boete gesterkt, geef hun de kracht om Uw genade te beantwoorden en stoutmoedig dammen op te richten tegen het rijk van Satan.

Heilige Maagd Maria, Versterkte Stad tegen de ketterijen, U, die we als de Koningin van de Hemel vereren, en als de Moeder van Gods Kerk, wees ons licht en onze verdedigster! Houd ons in de waarheid liefhebbende kinders van de Heilige Katholieke Kerk, vul onze harten met een uitzonderlijke liefde, schenk ons een ijver van vuur, die ons de aardse dingen misprijzen doet, om alleen nog het volbrengen van de wil van Uw goddelijke Zoon te behartigen.

Amen.

Bron: Martiaal Centrum - 156, Avenue d'Huart B - 5300 CINEY (Belgiƫ)