Oostenrijkers geschokt door brutale overval op kerk in Wenen



■ KerkNet ■ Twee mannen gingen donderdag erg brutaal te werk tijdens een roofoverval op de kerk van de Broeders van de Christelijke Scholen in Wenen.

Kardinaal Christoph Schönborn, de aartsbisschop van Wenen, heeft een bezoek gebracht aan de Maria Immaculata-kerk in de Oostenrijkse hoofdstad. De kloosterkerk van de Broeders van de Christelijke Scholen in Wenen werd donderdagmiddag het doelwit van een gewapende overval.

Volgens de politie raakten vijf broeders tussen 56 en 68 jaar tijdens de roofoverval zwaargewond. De twee daders kwamen 's middags aan bij de kloosterkerk, waar er op dat moment geen bezoekers waren. Daarna werd een 68-jarige broeder met een pistool bedreigd, geslagen en geschopt. Hij raakte ernstig gewond. Vier medebroeders, die kwamen helpen, werden overmeesterd, geslagen en door de daders vastgebonden.

Pas drie uur na de overval raakte de politie op de hoogte van het incident. Er werd een klopjacht gestart naar de daders, die ’s avonds werden opgepakt. De vijf gewonde religieuzen werden naar het ziekenhuis overgebracht.