Miljoen kinderen bidt rozenkrans



■ KN ■ Een miljoen kinderen bidt op 18 oktober de rozenkrans voor eenheid en vrede. Het initiatief van Kerk in Nood zal live worden uitgezonden vanuit het heiligdom in Fatima.

Kardinaal Mauro Piacenza, president van Kerk in Nood, omschrijft in een brief waarvoor de kinderen zullen bidden: "Wij worden allemaal geconfronteerd met de uiterst zorgwekkende politieke situatie die zich tegenwoordig over de hele wereld voordoet. Het gaat al lang niet meer om puur nationale conflicten. Vele regio’s zijn uitgegroeid tot kruitvaten waar gemakkelijk een militair conflict kan ontstaan dat wereldwijde proporties aanneemt. Wat kunnen wij christenen in een dergelijke situatie ondernemen? De heilige kerkleraar Johannes Chrysostomos zou ons toeroepen: ‘De biddende mens heeft het stuur van de geschiedenis in handen."

De gebedsactie is in 2005 in Venezuela in het leven geroepen. “De initiatiefnemers vertrouwden op de woorden van pater Pio: “Wanneer een miljoen kinderen de rozenkrans bidden, zal de wereld veranderen.” Op die manier zullen niet slechts een miljoen kinderen, maar vele miljoenen kinderen overal ter wereld op een dag in de rozenkransmaand oktober verenigd zijn om een beetje meer hemel op onze aarde te brengen”, schrijft kardinaal Piacenza.

In Nederland wordt de actie ondersteund door de stichting Kinderen bidden voor Kinderen en Kerk in Nood Nederland. Op hun websites is meer informatie te vinden. De gebedsactie is vanaf 19:30 live te volgen via millionkidspraying.org.