Jezus’ lichaam in 3D dankzij lijkwade Turijn



Zijn beeld is de driedimensionale weergave op ware grootte van de Lijkwade, gemaakt naar aanleiding van de precieze afmetingen van het doek waarin het lichaam van Christus was gewikkeld na de kruisiging, “verklaart Giulio Fanti, leraar mechanische en thermische metingen aan de universiteit van Padua, die de lijkwade bestudeert. Op basis van zijn metingen heeft de professor een ‘carbon copy’ in 3D gemaakt, waarmee hij beweert dat het de ware kenmerken van de gekruisigde Christus zijn.

“Daarom geloven we dat we eindelijk precies weten hoe Jezus er op deze aarde uitzag. Vanaf nu mag hij niet langer worden afgebeeld zonder rekening te houden met dit werk. “De professor verleende exclusieve aandacht aan zijn werk voor het wekelijkse tijdschrift Chi, waarop hij onthulde:” Volgens onze studies was Jezus een man van buitengewone schoonheid . Met lange ledematen, maar zeer robuust, was hij bijna 5 ft. 11 in. Lang, terwijl de gemiddelde hoogte op dat moment rond de 5 ft. 5 inch was ( 1.65m). En hij had een vorstelijke en majestueuze uitdrukking. “(Vaticaan Insider)

Door de studie en de driedimensionale projectie van de figuur kon Fanti ook de talloze wonden tellen op het lichaam van de man van de Lijkwade:

On the Shroud’, legt de professor uit, ‘ telde ik 370 wonden van de geseling, zonder rekening te houden met de wonden aan zijn zijden, die de lijkwade niet laat zien omdat deze alleen de rug en de voorkant van het lichaam toont. We kunnen daarom een totaal van minstens 600 slagen veronderstellen. Bovendien heeft de driedimensionale reconstructie het mogelijk gemaakt om te ontdekken dat op het moment van zijn dood de man van de lijkwade naar rechts zakte, omdat zijn rechterschouder zo ernstig ontwricht was dat hij de zenuwen verwondde. “(Il Mattino di Padov’)

De vragen rond het mysterie van de Lijkwade zijn nog steeds intact; Zeker, in die gekwelde man zien we de tekenen van lijden waarin we ook een stuk van ieder van ons vinden, maar ook – gezien door de ogen van de gelovige mens – de hoop dat deze man niet zomaar iemand was, maar Jezus, dat “Ziet de mens” die bedeesd verscheen voor Pilatus en die, na de verschrikkelijke geseling, als een onschuldige man aan het kruis werd genageld; niet alleen onschuldig, maar de schuld van alle mensen op zich nemen. Hoewel het geloof in de Lijkwade geen 100% zekerheid geeft, zelfs niet voor christenen, blijft de uitzonderlijkheid van dat stuk linnen. Bijna als een zekere Jezus van Nazareth, die onze zekerheden betwistte door van zijn vervolgers te houden en hen te vergeven het kruis en de dood overwon, 2000 jaar geleden.

Mariabode