De Korte: stem op partij die mensen verbindt



In zijn column op de website van het bisdom ’s-Hertogenbosch zegt bisschop Gerard de Korte te hopen dat kiezers bij de komende gemeenteraadverkiezingen op 21 maart de maatschappelijke eenheid voor ogen houden.

“Dit jaar worden tijdens de Veertigdagentijd verkiezingen voor de gemeenteraad gehouden. In onze steden en dorpen leeft bij niet weinig mensen het nodige onbehagen. Sommige partijen maken van dit ongenoegen gebruik om mensen te verleiden tot negativisme en extremisme”, aldus De Korte, die binnen de Nederlandse Bisschoppenconferentie referent is voor de beleidssector Kerk & Samenleving.

“De Veertigdagentijd is bij uitstek een tijd van verbinding. Bekoelde relaties kunnen worden vernieuwd en gebroken relaties worden hersteld. Dat geldt voor ons persoonlijk leven maar ook voor het maatschappelijk leven. De tijd dat bisschoppen een stemadvies geven ligt gelukkig ver achter ons. Toch hoop ik dat u bij de komende verkiezingen kiest voor een partij die mensen verbindt in plaats van uiteen drijft”, schrijft de bisschop.

Eerder al liet De Korte blijken dat de PVV een partij is die mensen uiteendrijft. Volgens hem staan de ideeën van de PVV “haaks op de katholieke visie op de rechtvaardige samenleving”.