Paus betreurt daling van roepingen in de Benelux



Paus Franciscus heeft de leden van Pro Petri Sede ontvangen, een vereniging uit de Benelux die in de 19de eeuw werd gesticht en die om de twee jaar op bedevaart gaat naar Rome.

De Heilige Vader bedankte de leden van de vereniging voor hun steun en hun bedevaart naar het graf van de apostel Petrus om het geloof te versterken en de zending van liefde voor de naasten te vernieuwen. Dit bezoek tijdens de veertigdagentijd is een geschikt moment om u opnieuw te concentreren op de kern van het katholieke geloof en de missie van de Kerk. In een wereld die gebukt gaat onder onverschilligheid, geweld, egoïsme en pessimisme, is het nuttig om ons af te vragen of het niet aan naastenliefde ontbreekt.

Ik herhaal mijn waardering en mijn aanmoediging voor je missie (…) Met uw gulle gift voor de opvolger van Petrus draagt ​​u bij tot de missie van de Kerk om elke persoon te ondersteunen, en in het bijzonder de armsten en diegenen die alles hebben verloren door gedwongen migratie. Ik dank u in hun naam voor uw hulp en uw spirituele nabijheid.

Franciscus vroeg de leden van Pro Petri Sede nog om bijzonder te bidden voor jongeren en een heropleving van de priesterroepingen en roepingen voor het godgewijde leven, tegen de achtergrond van de sterke daling van het aantal nieuwe priesters en religieuze gemeenschappen in België, Nederland en Luxemburg.

Toespraak van paus Franciscus tot Pre Petri sede Benelux