Radio Maria viert 10-jarig jubileum



Radio Maria Nederland viert op zaterdag 3 februari haar 10-jarig jubileum. Om 12:30 uur ’s middags is mgr. De Korte de hoofdcelebrant tijdens de Eucharistieviering in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch, de stad waar het allemaal begon. Aansluitend is er een feestelijk samenzijn in het nabijgelegen Sint-Janscentrum.

In 2008 startte het katholieke radiostation haar activiteiten in Nederland met een studio in ’s-Hertogenbosch en landelijk bereik. Inmiddels is de zender niet meer weg te denken uit het katholieke medialandschap. “Radio Maria is er om de mensen te ondersteunen in hun geloofsleven. Zowel door samen te bidden alsook door inspirerende verhalen en interessante informatie over het geloof uit te zenden”, zegt programmadirecteur pater Elias over de doelstelling van het station.

Het aankomende jaar staat voor een groot deel in het teken van het jubileum. Zo wordt onder andere een provincietour georganiseerd. In twaalf maanden tijd gaat Radio Maria iedere maand naar één van de twaalf provinciën. “Er zijn nog heel veel mensen die geen weet hebben van de rijkdom die Radio Maria hun te bieden heeft. Daarom willen we dit jaar aangrijpen om Radio Maria Nederland nog meer op de kaart zetten”, aldus pater Elias.

Radio Maria nodigt iedereen die de zender een warm hart toedraagt uit om zaterdag 3 februari naar ’s-Hertogenbosch te komen om het jubileumfeest mee te vieren.