De Paus verjaart vandaag



Tesamen met kinderen wilde de Paus vandaag zijn, want vandaag viert de Heilige Vader zijn 81e verjaardag. In de Vaticaanse audiëntie-hal ontving hij kinderen, die in het Vaticaanse ziekenhuis „Dispensario Pediatrico Santa Marta“ behandeld worden.

Armlastige families kunnen daar gratis medische hulp krijgen, maar ook noodzakelijkheden voor dagelijks gebruik. Met de kinderen en hun ouders waren ook de vrijwilligers aanwezig. De Paus zei tegen de kleine kinderen hoe blij hij is met hun vreugde en gaf ook nog wat tips voor de kleinste aardbewoners. Vooral ruzie tussen de ouders moet je proberen te voorkomen, adviseerde Franciscus.

„Luister goed”, zei de Paus, ” Bewaar de blijdschap van de kinderen. Maak de kinderen niet verdrietig. Als kinderen zien dat er thuis problemen zijn, als ouders ruzie hebben, lijden ze. Maak de kinderen niet treurig. Ze moeten altijd in vreugde opgroeien”. Een ander belangrijk element, om goed volwassen te worden, is, omgang met de grootouders, maande Franciscus, voor wie de dialoog tussen de generaties een speerpunt is: „Want de grootouders hebben herinneringen, wortels, en zij zijn het, die de kinderen deze wortels doorgeven“, aldus de Paus.

Na de toespraak van de Heilige Vader wachtte de kinderen en vele meters lange pizza, terwijl de Paus vertrok, om het Angelusgebed te bidden samen met de aanwezigen op het Sint Pietersplein.