Mgr. De Korte neemt jubileum cd Radio Maria Nederland in ontvangst



Mgr. Gerard de Korte, bisschop van het bisdom ’s-Hertogenbosch, heeft vandaag de jubileum cd van Radio Maria Nederland in ontvangst genomen.

Mgr. De Korte kreeg in zijn werkkamer op het bisdomkantoor een exemplaar van de jubileum cd overhandigd door pater Elias c.s.j., de programmadirecteur van Radio Maria Nederland.

De bisschop van ‘s-Hertogenbosch hoopt dat de Marialiederen gelovigen dichterbij Christus brengen. “Dat ze door Maria Christus ontmoeten”, aldus mgr. De Korte.

De jubileum cd Weesgegroet Maria geeft Radio Maria Nederland uit in verband met het tienjarig bestaan van de katholieke radiozender in februari 2018.

Op de cd staan acht bekende Marialiederen die in een nieuwe jas zijn gestoken. De bekende melodieën zijn ingespeeld met onder meer gitaar en piano in plaats van orgel, en de teksten zijn ingezongen door jonge mensen, legde Lars Gerfen, promotiemedewerker van Radio Maria Nederland, uit aan mgr. De Korte. “De liederen zijn opgenomen in een kleinere, intiemere setting”, aldus Gerfen.

Radio Maria Nederland heeft de cd in eigen beheer opgenomen en geproduceerd.

Op de cd staan onder meer de bekende Marialiederen Weesgegroet o sterre, O reinste der schepselen, Wij groeten u o koningin en Te Lourdes op de bergen.

De cd is te bestellen via de website van Radio Maria Nederland, waarop ook korte fragmenten van de liederen te beluisteren zijn.

Verder zijn de bekende Marialiederen te beluisteren via de Radio Maria Nederland-kanalen op iTunes en Spotify.