Radio Maria lanceert Nieuw Marialied



Radio Maria Nederland roept op tot het schrijven van nieuwe Marialiederen. Daarom start vandaag het project Nieuw Marialied. Tot maandag 7 april kunnen tekst- en liedjesschrijvers hun inzending insturen. De beste inzendingen worden professioneel opgenomen en natuurlijk gedraaid op de radio. De bekendmaking zal plaatsvinden tijdens de mei-marathon van Radio Maria.

"Er is behoefte aan nieuwe Marialiederen", zegt Marieke Al, redactrice. "In onze muziekdatabase staan veel Marialiederen, maar deze zijn in veel gevallen al tientallen, zo niet honderden jaren oud. Het valt op dat zich maar weinig nieuw materiaal aandient". Radio Maria hoopt met dit project tekst- en liedjesschrijvers te prikkelen om aan de slag te gaan met dit thema.

Nieuw Marialied wil ook tekstschrijvers koppelen aan componisten. "Als je goed bent in tekstschrijven maar minder in het schrijven van muziek dan nodigen we je toch uit om je tekst in te sturen. Wij proberen daar dan een componist bij te zoeken", legt Lars Gerfen uit, coƶrdinator van het project. "Daarnaast is het ook mogelijk om nieuwe melodieƫn te schrijven op oude teksten. Denk daarbij aan het Weesgegroet of het Magnificat."

Bron: Radio Maria