"Pater Pio moet kerkleraar worden"



De Italiaanse provincie van de minderbroeders-kapucijnen willen dat de heilige pater Pio (1887-1968) tot kerkleraar wordt verheven.

De Zuid-Italiaanse provincie ‘Sant’Angelo e Padre Pio’ heeft een commissie in het leven geroepen om de mogelijkheden daarvan te onderzoeken, meldt de Italiaanse online krant La Gazzetta del Mezzogiorno.

Dat het niet gemakkelijk zal zijn realiseert overste Francesco Colacelli. Hij wijst erop dat tot nu toe slechts aan 34 personen de titel kerkleraar is toegekend. De laatste aan wie de titel is verleend is Hildegard von Bingen, door paus Benedictus XVI. Een van de voorwaarden is een buitengewone theologische of spirituele bijdrage aan de katholieke Leer.

De kapucijner pater Pio van Pietrelcina is een van de populairste heiligen in Italiƫ en wordt vooral in het Zuiden van het land vereerd. Paus Johannes Paulus II verklaarde hem in 1999 zalig en in 2002 heilig. Miljoenen mensen bezoeken jaarlijks zijn graf in San Giovanni di Rotondo. Zijn lichaam is permanent opgebaard.

bron: Katholiek Nieuwsblad