Paus tot mgr. Gijsen: u heeft Nederland weer op weg geholpen



De vrijzinnigheid zal dankzij mgr. Gijsen in Nederland geen overwinning behalen. Dat schreef paus Benedictus XVI in 2011 aan de onlangs overleden oud-bisschop van Roermond.

Ook schreef de paus in een persoonlijke brief dat hij vaak aan mgr. Gijsen dacht, vooral vanwege het seminarie van Rolduc, waarmee hij Nederland weer op weg geholpen had. Hoewel mgr. Gijsen het moeilijk gehad heeft, zullen de krachten van het kwaad het afleggen, verzekerde de paus. In diens eigen woorden: Non praevalebunt ('Ze zullen niet winnen')

Dat onthult zuster Anima Christi in haar vaste column in het komende Katholiek Nieuwsblad. Ook vertelt ze daarin hoe er de afgelopen tien jaar een innige geestelijke band tussen haar en mgr. Gijsen was ontstaan. Mgr. Gijsen had haar toevertrouwd dat hij het lijden aan zijn dodelijke ziekte als offer opgedragen had aan de bisschoppen van West-Europa, "opdat zij in dit Jaar van het Geloof gesterkt worden in het geloof en in geloofsmoed". Zuster Anima Christi is de generaal-overste van de wereldwijde congregatie Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matara.

bron: Katholiek Nieuwsblad