Paus gearriveerd in Rio de Janeiro



Paus Franciscus is aangekomen in Brazilië. Om ongeveer kwart voor vier ’s middags lokale tijd (20.45 uur Nederlandse tijd) landde zijn airbus van Alitalia op de internationale luchthaven Antonio Carlos Jobim in Galeão bij Rio de Janeiro.

De paus werd welkom geheten door de president van Brazilië, Dilma Rousseff, die hem voorstelde aan de regeringsleden en de burgemeester van Rio de Janeiro. Daarna werd hij begroet door twee Braziliaanse kardinalen, door aartsbisschop Orani João Tempesta van Rio de Janeiro en door tientallen andere wereldlijke en kerkelijke hoogwaardigheidsbekleders.

Na het ontvangst op de luchthaven, waarbij de paus door honderden gelovigen werd bejubeld en toegezongen, werd hij in een zeer eenvoudige auto naar de stad gebracht. Onderweg hadden zich vele duizenden mensen opgesteld om een glimp van de paus op te vangen. Een aantal malen moest het autootje vanwege de drukte die al op de snelweg begon, halthouden.

Tientallen mensen slaagden erin de paus die op de achterbank zat een hand te schudden. De pauselijke lijfwachten konden met moeite de Heilige Vader afschermen voor al te enthousiaste bejegeningen.

Aangekomen in de stad stapte de paus uit om plaats te nemen in een witte open jeep waarop een groot voorscherm is bevestigd. De menigte in Rio de Janeiro verwelkomden de paus met een groot gejuich. Franciscus was op weg naar het presidentieel paleis waar hem een officiële welkomstceremonie is bereid.

bron: Katholiek Nederland