Bisschopen van België zijn koning Albert II dankbaar



In een korte reactie op de door koning Albert II persoonlijk aangekondigde troonsafstand op 21 juli, betuigen de bisschoppen van ons land hun diepe erkentelijkheid voor de eminente diensten die hij ons land de afgelopen twintig jaar heeft bewezen. Zij wensen zijn opvolger, kroonprins Filip, het allerbeste toe en verzekeren hem ervan voor hem te zullen bidden.

Hierna volgt de integrale tekst van het perscommuniqué van de bisschoppen:

"De bisschoppen van België hebben kennis genomen van de troonsafstand van koning Albert II en van de nakende troonsbestijging door zijn zoon, kroonprins Filip.
De bisschoppen staan erop de koning hun diepe erkentelijkheid te betuigen voor de eminente diensten die hij ons land heeft bewezen sinds het onverwachte overlijden van zijn broer, de betreurde koning Boudewijn op 31 juli 1993.Als man van luisterbereidheid, dialoog en wijsheid heeft hij al zijn talenten ingezet ten dienste van de staat, de gewesten, de gemeenschappen en de hele bevolking van ons land.
De bisschoppen wensen zijn opvolger, kroonprins Filip, het allerbeste toe in de vervulling van zijn taak als staatshoofd en ze verzekeren hem van hun gebed.

Getekend, de bisschoppen van België."


bron: KerkNet