Wordt België opnieuw toegewijd aan het Heilige Hart van Jezus?



Mgr. André-Joseph Léonard, de aartsbisschop van Mechelen-Brussel, heeft tijdens zijn bezoek eerder van de maand aan het Franse bedevaartsoord Paray-le-Monial de wens uitgesproken om België opnieuw toe te wijden aan het Heilige Hart van Jezus. Vorig weekend wijdde hij de parochie van Onze-Lieve-Vrouw van Stockel toe aan het H. Hart van Jezus.

Ter gelegenheid van het hoogfeest van het H. Hart van Jezus (vrijdag 7 juni) nam mgr. Léonard deel aan de vieringen in Paray-le-Monial, het Franse bedevaartsoord in het bisdom Autun dat toegewijd is aan de 17de-eeuwse zuster Margaretha-Maria Alacoque. Zij bracht de verering voor het heilig Hart van Jezus in een stroomversnelling en werd in 1920 door paus Benedictus XV heilig verklaard. Mgr. Léonard ging er voor in de eucharistieviering op 8 en 9 juni en nam er deel aan de H. Hartprocessie in de tuinen van het klooster van de van de Visitandinnen, waar zuster Margaretha-Maria tot aan haar dood in 1690 verbleef. In een interview met een journalist van ‘Le Journal de Saône-et-Loire’ getuigde de aartsbisschop van Mechelen-Brussel over zijn sterke gehechtheid aan de spiritualiteit van het Heilige Hart van Jezus, die hij al als scholier in het college van de jezuïeten in Namen op het spoor kwam.

Mgr. Léonard wijdde in 2011 het aartsbisdom Mechelen-Brussel toe aan het Heilige Hart van Jezus. In het gesprek met de Franse journalist lijkt hij nog een stap verder te willen gaan en het hele land aan het Heilige Hart van Jezus toe te wijden. Dat zou gebeuren tijdens een plechtige viering in het bedevaartsoord Beauraing (ten zuiden van Dinant), waar Maria met een gouden hart is verschenen.

bron: KerkNet