Voris: 'Kardinaal Danneels spreekt dubbelspraak'



Michael Voris stelt vandaag de verdediging van het 'homohuwelijk' door kardinaal Danneels aan de orde.

Hoe komt het dat als een leek het in zijn hoofd haalt een bisschop te bekritiseren, hij meteen de wind van voren krijgt, terwijl een bisschop die "vreemde, malle of zinloze opmerkingen" maakt of "zelfs de Kerk in twijfel trekt", weinig te vrezen heeft? Wie richt er nu eigenlijk de meeste schade aan? Dat vraagt Michael Voris zich vandaag af en hij noemt kardinaal Danneels als voorbeeld.

De katholieke, wereldwijd bekeken internetevangelist spreekt schande van kardinaal Danneels' recente steun voor het homohuwelijk. Voris doet dat in zijn dagelijkse videorubriek The Vortex ('de werveling') "waar leugens en bedrog worden blootgelegd". De Amerikaan noemt kardinaal Danneels een leidende vrijzinnige liberal onder de stervende elite van Europa's liberals.

"Hij zegt eerst niet tegen de Kerk in te willen gaan", aldus Voris, maar de kardinaal doet dit al in de volgende zin door het homohuwelijk als een positieve ontwikkeling te begroeten. Dit type "permanente dubbelspraak" heeft de Kerk reeds "onmetelijke schade" bezorgd, al pakken de meeste prelaten het wel wat subtieler aan dan de Belgische kardinaal, stelt Voris.

Het gedrag van kardinaal Danneels en geestverwanten maakt "extreem duidelijk" dat er een "geest van opstandigheid tegen het Leergezag" heerst in de top van de hiƫrarchie. De Kerk is echter van Jezus Christus, "en niet van deze mannen", aldus Voris.

bron: Katholiek Nieuwsblad