Nieuwe programmadirecteur voor Radio Maria Nederland



Pater Elias Leyds wordt met ingang van 15 september de nieuwe programmadirecteur van omroepvereniging Radio Maria Nederland. Dat heeft de organisatie donderdagmiddag bekend gemaakt.

De 54-jarige pater Elias is sinds 1987 lid van de congregatie 'Broeders van Sint Jan'. Radio Maria Nederland is sinds 2008 in Nederland actief als katholiek radiostation. Het zendt zeven dagen per week uit op de middengolf AM 675 en wereldwijd via internet. Radio Maria Nederland is een van de wereldwijd zestig radiostations die deel uitmaken van de World Family van Radio Maria. Radio Maria Nederland bestaat dit jaar vijf jaar en heeft in die periode een eigen plek verworven in het katholieke medialandschap van Nederland.

Volgens het charisma van Radio Maria dient de functie van programmadirecteur altijd door een priester ingevuld te worden. Die werd vorig jaar vacant toen pater Stefaan Lecleir terugkeerde naar zijn vaderland Belgiƫ.

Pater Elias was al drie jaar als vrijwilliger aan Radio Maria verbonden. In zijn nieuwe functie is hij de geestelijk leider van de organisatie en hoofd van de redactie. Hij is daarbij eindverantwoordelijk voor de inhoud van de programma's van Radio Maria Nederland. Pater Elias weet zich in zijn nieuwe functie verzekerd van de steun van zijn congregatie en de World Family.

bron: Katholiek Nieuwsblad