Komend weekend priesterwijdingen in Haarlem, Roermond en Den Bosch



Het komende weekeinde wordt Nederland negen priesters rijker. In de bisdommen Den Bosch, Roermond en Haarlem-Amsterdam worden op 25 mei elk drie priesters gewijd.

Op zaterdag 25 mei a.s. zullen in de Kathedrale Basiliek van Sint Bavo, aan de Leidsevaart te Haarlem, drie diakens tot priester worden gewijd. Dit zal plaatsvinden tijdens een plechtige eucharistieviering die om 10.30 uur begint. Het Kathedrale Koor zal daaraan muzikaal medewerking verlenen. De drie wijdelingen zijn Fred Deen, Jeroen de Wit en José Marin del Val.

Ook op zaterdag 25 mei wijdt bisschop Frans Wiertz drie mannen tot priester. De plechtigheid, die voor iedereen toegankelijk is, vindt plaats in de Sint-Christoffelkathedraal te Roermond en begint om 10.30 uur. De wijdelingen zijn Roderick van Attekum (26) uit Meerssen, de uit Colombia afkomstige Carlos Martinez (29) en de uit Duitsland afkomstige Ralf Schreiber (48).

In het bisdom Den Bosch worden, eveneens op 25 mei, Harm Eskes, Peter Koen en Bart Theunissen om 12.00 uur in een pontificale eucharistieviering in de Sint-Janskathedraal tot priester gewijd.

In de bisdommen Rotterdam en Groningen-Leeuwarden volgen op respectievelijk 15 juni en 29 juni diakenwijdingen. Frank Baggen en Bertijn Prins zijn de nieuwe permanent diakens voor het Bisdom Rotterdam en Sander Zwezerijnen wordt in de Groningse St Josefkathedraal gewijd tot transeunt diaken. In Breda en aartsbisdom Utrecht zijn er later dit jaar diaken- en priesterwijdingen.

bron: rkkerk.nl