Paus schudt iedereen de hand!



Paus Franciscus heeft vanochtend, tamelijk onverwacht, de Mis gevierd in de pauselijke parochiekerk van Sint Anna in Vaticaanstad. Dit is de gewone parochiekerk voor de inwoners van Vaticaanstad. De pauselijke aanwezigheid was op het laatste moment aangekondigd.

De paus volgde de gewone liturgie van zondag Judica, de vijfde zondag van de Veertigdagentijd. En hij preekte, net als afgelopen donderdag in de Sixtijnse Kapel, uit het hoofd over de lezingen die deze ochtend voorgeschreven stonden.

Het meest verrassend was wel dat de Heilige Vader zich na afloop van de Mis bij de deur van de Kerk opstelde om alle gelovigen die de viering hadden bijgewoond, persoonlijk de hand te schudden. Zo bood de paus tot veler verrassing de aanblik van een gewone parochiepastoor op een gewone zondagochtend. De gelovigen waren duidelijk uitgelaten en ontroerd toen zij bij het verlaten van de kerk paus Franciscus daar zagen staan. Om hen heen stonden veiligheidsagenten die duidelijk nog wat moesten wennen aan deze noviteit in pauselijk optreden.

bron: Katholiek Nieuwsblad