Anoniem: "Een 'hervormde' Vlaamse kerk"



gelezen op de weblog Katholieke Actie Vlaanderen - het kan niet mooier gezegd zijn ...

De grootste verdienste van Paus Benedictus XVI is, dat hij de liturgie terug in het middelpunt van de Kerk heeft geplaatst. De rehabilitering van de eeuwenoude traditionele ritus was een hoogtepunt. Verder heeft Paus Benedictus er alles aan gedaan om Vaticanum II in lijn met de Traditie te plaatsen. Geen breuk en zeker geen revolutie, hoe graag de West-Europese clerus dat ook wil.

Al 40 jaar doet de RKK in Belgiƫ haar eigen zin. Elke Roomse regel of richtlijn wordt genegeerd en wie dit ontkent weet niet waarover hij spreekt. Heeft deze zeer liberale koers succes gehad? Neen, totaal niet. Toch blijft men hier nog maar hameren op verandering. Wat nog hervormen? Men doet al wat men wil. En nu ze zien, dat de gelovigen blijven afhaken, wijst men allemaal in de richting van Rome... Komaan, dat is je reinste demagogie.

Ook steeds de critici aan het woord in de pers, het wordt allemaal een beetje genant. De nieuwe Paus zal moeten zorgen voor een biddende, verticale Kerk die liturgische sacraliteit en mystiek uitstraalt. De Agalev-achtige Vlaamse kerk, die al 40 jaar een uiterst progressieve koers volgt, heeft gefaald. Maar dat wil men niet horen...

bron: weblog "Katholieke Actie Vlaanderen" - http://kavlaanderen.blogspot.be/