Paus verstuurt laatste tweet



Paus Benedictus XVI verstuurde gisteren via zijn twitteraccount een tweet, die wellicht zijn voorlaatste wordt. Daarin spoorde hij zijn volgelingen aan tot vreugde in het geloof. “Mijn wens is dat ieder van ons de vreugde zou ervaren om christen te zijn en door God, die ons zijn Zoon heeft geschonken, geliefd te zijn.”

Sinds de opening van de account verstuurde de paus, die inmiddels 3 miljoen volgelingen heeft voor zijn accounts in 9 talen, 33 twitterberichten. Vandaag verstuurt hij bij zijn afscheid de laatste tweet. Daarna wordt de account @pontifex op zijn minst tot aan het aantreden van de nieuwe paus inactief. De nieuwe paus bepaalt na zijn aantreden of hij gebruik blijft maken van de sociale netwerksite Twitter. Tijdens de periode tot het aantreden van de nieuwe paus wordt op de account het logo van de sede vacante geplaatst. De achtergrond (een foto van het Vaticaan) blijft behouden

Woensdag opende ook het Staatssecretariaat van het Vaticaan (@TerziaLoggia) een eigen twitteraccount. Volgens de persdienst van het Vaticaan wordt die actief vanaf het ogenblik van de sede vacante.

bron: KerkNet