Internationale reacties op aftreden paus



Tal van personaliteiten hebben gereageerd op het onverwachte optreden van paus Benedictus XVI. Dat meldt Radio Vaticaan.De Italiaanse president Napolitano sprak zijn respect uit voor de beslissing van de paus. De Britse premier Cameron zei dat miljoenen mensen paus Benedictus XVI als spirituele leider zullen missen. Justin Welby, aartsbisschop van Canterbury en hoofd van de anglicaanse Kerk, verklaarde dat de paus zijn taak met grote waardigheid en moedig heeft vervuld.

De Duitse kanselier Merkel zei dat Benedictus XVI een van de grootste religieuze denkers blijft van onze tijd. De woordvoerder van de Duitse regering stelde dat de paus dankbaarheid verdient voor de wijze waarop hij de Kerk bijna acht jaar heeft geleid. De Franse president Hollande verklaarde dat Benedictus XVI een menselijke beslissing nam die moet worden gerespecteerd.

Ook de Belgische premier Elio Di Rupo heeft gereageerd op het nieuws. Hij zegt dat hij akte neemt van een persoonlijke keuze, een beslissing genomen in alle luciditeit. De gezondheid is het hoogste goed. Als men niet meer in staat is om zijn functie uit te oefenen door gezondheidsproblemen, moet men daar zijn conclusies uit trekken. Dat is wat hij gedaan heeft, aldus Di Rupo.

bron: RKNieuws.net