Dagelijks Rozenkrans voor de Paus



Pelgrims op het Sint-Pietersplein zijn door een groep initiatiefnemers uitgenodigd om dagelijks om 16.00 uur de rozenkrans te bidden voor paus Benedictus XVI, die op donderdag zal aftreden als bisschop van Rome en als herder van de wereldkerk.

Sinds het begin van het Jaar van het Geloof komen dagelijks gelovigen bijeen op het Sint-Pietersplein om de rozenkrans te bidden. Dit gemeenschappelijk gebed is een initiatief van een groep die zich 'Een ogenblik met Maria' noemt. Dezelfde groep heeft nu iedereen opgeroepen naar het plein te komen om daar te bidden voor de vertrekkende paus. Dagelijks zal het gebed live verslagen worden door de CTV en op internet om gelovigen de gelegenheid te bieden zich te verbinden met het intentioneel gebed voor de Heilige Vader.

Op het moment dat Benedictus zijn aftreden aankondigde, ontstond bij de groep het idee om het rozenkransgebed op te dragen aan de intenties van de paus. Woordvoerder van 'Een ogenblik met Maria', Carly Andrews, zei in een interview met Radio Vaticana dat het juist op dit moment belangrijk is te bidden voor de vertrekkende kerkvorst. Het initiatief tot het dagelijks rozenkransgebed is geënt op de gedachte dat het betekenisvol is “te proberen het voorbeeld van de Heilge Vader te volgen in zijn trouw aan God, aan Gods wil en het gebed”, zegt Andrews. Het gebed vindt plaats rondom het kruis dat ook gebruikt werd voor de Wereldjongerendagen en dat speciaal voor de gelegenheid op het Sint-Pietersplein is geplaatst.

bron: Katholiek Nederland