Steden verdringen zich voor WJD 2015



Terwijl het nog anderhalf jaar duurt voor de Wereldjongerendagen in Rio de Janeiro van start gaan, lopen zich nu al verschillende steden warm voor de organisatie van de WJD in 2015. Dat meldt de website romereports.com.

De beste papieren lijkt vooralsnog het Poolse Krakau te hebben. De aartsbisschop van Krakau, kardinaal Stanisław Dziwisz, was jarenlang persoonlijk secretaris van de zalige paus Johannes Paulus II. In 2015 zal het precies tien jaar geleden zijn dat deze Poolse paus en initiator van de Wereldjongerendagen overleed. Mocht Krakau de WJD krijgen toegewezen dan zou het de tweede keer zijn dat het evenement in Polen plaatsvindt. In 1991 vonden de dagen plaats in Częstochowa.

Ook Londen is in beeld als mogelijke gaststad van de WJD 2015. Na het staatsbezoek van paus Benedictus XVI aan Groot-Brittannië in 2010, is er op Facebook een campagne gestart om het evenement in de Britse hoofdstad te organiseren. Het is evenwel ook denkbaar dat de WJD in 2015 naar Azië zullen gaan. Daar vonden ze tot nu toe slechts een keer plaats (Manilla, 1995). Mocht voor Azië gekozen worden, dan maakt Zuid-Korea het meeste kans. Dat is het land met het grootste aantal bekeerlingen per jaar. Ieder jaar worden daar zo’n 150.000 mensen gedoopt.

Maar eerst is Rio de Janeiro aan de beurt. De wereld zal tot 28 juli 2013 moeten wachten. Dan zal de paus, aan het einde van de laatste mis in Brazilië, bekend maken waar de Wereldjongerendagen in 2015 worden gehouden.

bron: Katholiek Nederland