Rooms-Katholieke Kerk de grootste en snelst groeiende religie ter wereld !!!



Leuk nieuws voor Nederlandse katholieken, die gewend zijn aan afnemend kerkbezoek en kerksluitingen: het katholieke geloof is de snelst groeiende religie.

Dat geldt ook voor het christendom als geheel (2,3 miljard mensen): dagelijks komen er 83.000 christenen bij, terwijl er ieder dag 1000 niet-religieuzen en atheïsten afgaan.

Dit blijkt uit het onderzoek 'Status of Global Mission 2012' van het Amerikaanse tijdschrift International Bulletin of Missionary Research (IBMR). De katholieke Kerk is met 1,2 miljard leden niet alleen de grootste: met 31.000 nieuwe leden per dag is het ook nog eens de snelst groeiende.

Dankzij de val van het communisme is religie bezig met een comeback. Het christendom wordt in zijn groei op de hielen gevolgd door de islam met 79.000 nieuwe gelovigen per dag. In totaal zijn er bijna 1,8 miljard moslims. Met ruim 950 miljoen aanhangers is het hindoeïsme de derde godsdienst. Het atheisme is op zijn retour. 658 miljoen mensen noemt zich niet-religieus of agnost en 138 miljoen atheïst, maar dat worden er dagelijks minder.

Het Amerikaanse onderzoek noemt geboortecijfer als belangrijkste reden voor groei. Bekeringen zijn minder belangrijk.

bron: Katholiek Nieuwsblad