Meer dan twee miljard christenen in de wereld



Volgens een studie gepubliceerd door het Amerikaanse onderzoekscentrum Pew Forum zijn er meer dan twee miljard christenen in de wereld. Dat meldt de Franse krant La Croix dinsdag.

Het aantal christenen groeit constant maar hun geografische verspreiding ondergaat grote veranderingen. Twee derden van de gelovigen zijn christen. De helft van de 2,2 miljard christenen zijn katholiek, 37 procent is protestant en 12 procent orthodox.

Het aantal christenen is in honderd jaar tijd verdrievoudigd. In Afrika maakte het christendom de grootste vooruitgang. In honderd jaar tijd is het aantal christenen er met meer dan 60 vermenigvuldigd, in Azië is hun aantal vertienvoudigd.

Amerika (246 miljoen gelovigen) en Brazilië (175 miljoen) zijn de landen met het grootste aantal christenen. Mexico (107 miljoen) komt op de derde plaats voor China (67 miljoen) en Duitsland (58 miljoen).

Tien procent van de christenen in de wereld vormen een minderheid in hun land. De helft van de katholieken in de wereld woont in 10 landen. Twaalf procent van de katholieken in de wereld woont in Brazilië.

bron: RKNieuwsNet