Zaligverklaring live via tv en internet



Rome maakt zich op voor misschien wel de grootste zaligverklaring van de kerk: die van paus Johannes Paulus II. Duizenden mensen zullen er bij zijn in de Sint Pieter. Het gebeuren is in Nederland live te volgen via televisie en internet.

Het RKK zendt de zaligverklaring op zondagochtend vanaf 10.00 uur uit op Nederland 2. De uitzending is ook live te volgen op een speciale website. Via twitter en facebook kunnen mensen vragen stellen over de zaligverklaring aan podcastpriester Roderick Vonhögen. Hij zal vanuit het Vaticaan persoonlijk antwoord geven.

Johannes Paulus II was het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk van 1978 tot 2005. Tijdens zijn pontificaat bezocht hij zeer veel landen wat zorgde voor zijn hoge populariteit. De snelheid waarmee hij wordt zalig verklaard laat dat ook zien. Bij sommige personen laat een zaligverklaring honderden jaren op zich wachten.

De vorige paus kan zalig worden verklaard na de bevestiging van een wonder: een Franse kloosterzuster zou op voorspraak van Johannes Paulus II zijn genezen van Parkinson. De zuster zal aanwezig zijn bij de zaligverklaring.

Bron: IKON