Recordaantal volwassenen treedt toe tot katholieke Kerk



Minstens 247 volwassenen kiezen er dit jaar bewust voor toe te treden tot de katholieke Kerk. Dat meldt het christelijke opinieweekblad Tertio in zijn editie van woensdag. De Belgische kerk verwelkomt 152 catechumenen die in de paasnacht het doopsel, het vormsel en de eerste communie ontvangen. Daarnaast zijn er minstens 95 volwassenen die als kind werden gedoopt, maar niet gevormd.

Naast de kerkverlaters en "ontdopingen", is er dus ook sprake van een toenemend aantal volwassenen dat het christelijke geloof (her)ontdekt. In 2008 waren er in Belgiƫ nog 164 volwassenen die gedoopt en gevormd werden, in 2009 waren het er in totaal 154 en in 2010 stond de teller op 216. Toen ging het om 143 doopsels en 73 vormsels.

Een rondvraag van Tertio leert dat er ten zuiden van de taalgrens duidelijk meer nieuwe volwassen katholieken zijn dan in Vlaanderen. Ook blijkt dat het merendeel van de catechumenen van vreemde origine is. Dat er niet zoveel autochtonen tussen de volwassen doopkandidaten voorkomen, komt omdat de meesten als kind al werden gedoopt.

bron: Het Laatste Nieuws