Radio Maria in België op FM-golflengte?



De katholieke radiozender ‘Radio Maria’ wil voortaan in Vlaanderen ook uitzenden op de FM-golflengte. Zo zou de zender toegankelijker zijn en kan hij een ruimer publiek bereiken. Momenteel is ‘Radio Maria’ slechts op de middengolf, AM 675, en wereldwijd via zijn website te ontvangen. Radio Maria is 24 uur per dag, 7 dagen in de week te beluisteren in Nederland en België. Het katholieke radiostation zendt dagelijks de getijden, de eucharistieviering, programma's en muziek uit.

Volgens de krant ‘De Standaard’ is ‘Radio Maria’ verkennende gesprekken gestart over de overname van de Pop rock radiozender ‘Exqi FM’. Programmadirecteur pater Lecleir van Radio Maria: “Als je op AM uitzendt, krijg je alleen luisteraars die bewust naar je op zoek gaan. FM is interessanter omdat de populaire stations daar uitzenden en mensen je er toevallig kunnen tegenkomen. Bovendien is onze ontvangst in België niet altijd even goed. In Leuven zijn we op AM bijvoorbeeld slecht te horen.”

Radio Maria is een wereldwijd netwerk van 54 stations met een bereik van zo'n 30 miljoen luisteraars. Het radiostation draait voor honderd procent op giften van luisteraars. Radio Maria is sinds 2008 te ontvangen in de lage landen. Alfacam, eigenaar van Exqi FM, was niet bereikbaar voor commentaar op de overnamegesprekken.

bron: KerkNet