Tien bisschoppen in Mis op Katholieke Jongerendag 2010



Vandaag is in de Maaspoort in Den Bosch de zesde editie van de Katholieke Jongerendag (KJD) gehouden. De bijeenkomst werd afgesloten met een pontificale hoogmis, gecelebreerd door tien Nederlandse bisschoppen en tientallen priesters.

De KJD had dit jaar als thema Focus. De honderden deelnemende jongeren konden luisteren naar diverse geloofsgetuigenissen, onder meer van de ouders van de onlangs zalig verklaarde Chiara Badano. Verder was er cabaret, popmuziek en een tweetup, een bijeenkomst voor actieve twitteraars.

Vanochtend werd in de grote zaal in de Maaspoort via Skype een gesprek gevoerd met jongeren in Madrid die de Wereldjongerendagen 2010 aan het voorbereiden zijn.

De hoofdcelebrant van de eucharistieviering was bisschop Antoon Hurkmans van Den Bosch. De homilie werd gehouden door de Bossche hulpbisschop Rob Mutsaerts. Hij riep de jongeren op evenals Sint Willibrord, van wie vandaag het hoogfeest werd gevierd, Christus na te volgen en het Evangelie te verkondigen.

In de voorbede werd onder andere gebeden voor de slachtoffers van de terreuraanslagen in Bagdad en voor de eergisteren overleden barones Van Lynden, ambassadeur bij de Heilige Stoel.

bron: Katholiek Nederland