Vlaamse parlementsleden steken Kerk een hart onder de riem



Zaterdagmiddag 21 augustus werd in Scherpenheuvel een dankzegging overhandigd voor alle geestelijken die onschuldig zijn aan kindermisbruik en die zich inzetten voor een betere samenleving. Dat gebeurde tijdens een samenkomst in de Mariahal in Scherpenheuvel. Meer dan 2.000 Belgen ondertekenden de oproep.

De aanwezigen werden zaterdagmiddag verwelkomd door de Vlaamse politici Johan Sauwens en Ward Kennes. Daarna volgden zeven getuigenissen over persoonlijke ervaringen met geestelijken. Vlaams volksvertegenwoordiger Ward Kennes (CD&V): “De Actie Scherpenheuvel is een spontaan initiatief van zeven Vlaamse parlementsleden. Wij voerden de actie zonder budget en bovendien tijdens de ondankbare zomermaanden. De bekendmaking gebeurde enkel via de media. Alle aanwezigen ontvangen een boekje met de tekst van de oproep, een selectie van de getuigenissen en de namen van meer dan 1.700 mensen die toestemming gaven om hun naam uitdrukkelijk te vermelden.“

Het initiatief veroordeelt kindermisbruik binnen (en buiten) de Kerk uitdrukkelijk. Maar in een klimaat van uitdeinend wantrouwen, wil het de duizenden geestelijken die geen schuld treft, een hart onder de riem steken voor hun maatschappelijk engagement. “Ook nu nog is hun aanwezigheid en actie in Vlaanderen een maatschappelijk kapitaal van onschatbare waarde.”

bron: KerkNet