Vlaamse parlementariërs steunen priesters



Vlaamse parlementariërs steken komende maand de geestelijken in België een hart onder de riem. Zij willen laten zien dat veel priesters en andere medewerkers van de Rooms-Katholieke Kerk zich niet schuldig maken aan seksueel misbruik en dat zij zich inzetten voor de gemeenschap.

De parlementsleden bedanken de geestelijken op 21 augustus tijdens een plechtigheid in het Mariabedevaartsoord Scherpenheuvel.

De kerk in België gaat gebukt onder de onthullingen over kindermisbruik door geestelijken. Die schandalen dreigen alle 25.000 geestelijken "mee te sleuren in een sfeer van algemene verdachtmaking", stelt initiatiefnemer Johan Sauwens van de christen-democratische CD&V. "Wij veroordelen elke vorm van kindermisbruik of schuldig verzuim en wij willen ook geen uitspraken doen over geloofs- of gerechtszaken, maar er zijn duizenden priesters, broeders, zusters, diakens en medewerkers die geen schuld treft en die dagelijks het beste van zichzelf geven voor de samenleving. Zij verdienen onze dank", zegt Sauwens.

bron: Katholiek Nederland