Luisteraars doneren grond voor Radio Maria Rwanda



Luisteraars van Radio Maria Nederland en Vlaanderen AM 675 begonnen twee maanden geleden een actie om geld in te zamelen voor de bouw van een tweede studio voor Radio Maria Rwanda. De totale opbrengst is vandaag bekend geworden: € 41.242, een ruime duizend euro meer dan wat noodzakelijk is voor de aankoop van het stuk grond.

Het nieuwe Radio Maria station in Rwanda gaat deel uitmaken van de World Family of Radio Maria, waartoe al meer dan 60 radiozenders wereldwijd behoren en waaronder ook het Nederlandse station valt. Al deze radiostations werken samen, zodat op plaatsen waar het financieel moeilijker is, er tóch uitgezonden kan worden.

Coördinator van de actie, François Vluggen, legt uit: “In 1994 vond er in Rwanda een grote burgeroorlog plaats tussen bevolkingsgroepen. Mensen werden zelfs via een radiostation opgeroepen om elkaar om het leven te brengen. Wij hopen als Radio Maria juist via de radio te helpen bij de genezing van de wonden van de burgeroorlog. Door de donaties van onze Nederlandse en Vlaamse luisteraars kunnen we nu beginnen met de bouw van een radiostudio in de bedevaartplaats Kibeho.”

Vanaf begin mei zijn er verschillende activiteiten gehouden om geld in te zamelen, waaronder speciale programma’s waarin luisteraars met Rwandesen in gesprek konden komen en samen de rozenkrans konden bidden. Ook liep priester en programmadirecteur Pater Stefaan Lecleir 10 kilometer mee in de Alkmaarse Vestloop om geld op te halen voor het project.

Radio Maria Nederland en Vlaanderen zendt al twee jaar katholieke programma’s en muziek uit op AM 675. Naast gebed met en door luisteraars zijn er ook programma’s waar men meer over het geloof kan leren, interviews, kinder- en jongerenprogramma’s en verslagen van grote evenementen.

bron: persbericht Radio Maria