Dubbele bisschopswijding in aartsbisdom Utrecht



Vandaag heeft in de Sint-Catharinakathedraal te Utrecht de dubbele bisschopswijding plaats van mgr. Dr. Theodorus Hoogenboom en mgr. Hermanus Woorts. Paus Benedictus XVI benoemde beiden begin december 2009 tot hulpbisschop van het Nederlandse aartsbisdom Utrecht. De eucharistie wordt mee voorgegaan door de nuntius en verschillende bisschoppen uit binnen- en buitenland. Hoofdcelebrant is aartsbisschop W.J. Eijk.

Mgr. Ted Hoogenboom werd in 1960 geboren en studeerde constitutioneel, administratief en internationaal recht, theologie en kerkelijk recht. In 1999 werd hij tot priester gewijd. Van 2001 tot 2005 was hij vicerector van het seminarie Ariƫnskonvikt van aartsbisdom Utrecht. In 2008 werd hij vicaris-generaal.

Mgr. Herman Woorts is in 1963 geboren en studeerde later theologie in Amsterdam en Utrecht, evenals christelijke kunst aan de Gregoriaanse Universiteit in Rome. In 1992 werd hij tot priester gewijd. Tot aan zijn benoeming als bisschoppelijk vicaris voor de liturgie in het aartsbisdom Utrecht in 2009 stond Woorts in de parochiepastoraal. Mgr. Woorts doceerde geschiedenis van de kerkelijke kunst in verscheidene seminaries en is tevens auteur van verschillende publicaties.

bron: KerkNet