Elke zondag Heilige Mis op televisie



Het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap (RKK) zendt vanaf zondag elke week een eucharistieviering uit, gehouden in een van de zeven bisdommen. Voorheen gebeurde dat altijd vanuit de Nicolaas Basiliek in IJsselsteijn. Mediapastor Peter Denneman was zestien jaar voorganger in de eucharistievieringen van RKK. Hij gaat met pensioen. Kijkers waren afgelopen zondag getuige van de laatste heilige mis uit die plaats.

De zeven bisdommen komen in het jaar ieder zeven keer aan bod. Bisdom Breda bijt zondag het spits af vanuit de Sint-Quiriniuskerk in Halsteren.

Voorafgaand aan de heilige mis is er een geloofsgesprek te zien met een priester van de kerk waar de mis wordt gehouden. "Die vertellen zeer persoonlijk over hun geloof, hun roeping, hun priesterschap en hun kerk'', aldus hoofd RKK-programmering Leo Fijen. Het gesprek vindt plaats in de kerk waar de eucharistieviering vandaan komt.

"Er is in de nieuwe opzet van de RKK-zendtijd bewust gekozen voor diversiteit van de vieringen uit het hele land. Het sluit beter aan bij de religieuze zoeker van deze tijd. En doet bovendien recht aan de regionale authenticiteit van de bisdommen.''

Bron: ANP