Het product van de progressieve RK Kerk in Nederland



onderstaande bericht is te lezen op de weblog “Observatrix” (http://observatrix.blogspot.com): alweer een bewijs hoe diep de progressieve Nederlandse kerkprovincie is gezakt.

Pastoor Cordewener van Doenrade heeft geconcelebreerd met Jomanda, waarbij Jomanda de predicatie verzorgde en de aanwezigen de handen oplegde, die daarvoor uit de bank in een rij naar voren kwamen – zoals bij het te communie gaan. Zo meldt De Limburger.

De journalist schrijft dat sprake is van “een wonderlijke samensmelting van katholieke mis en onorthodoxe healing in de Sint Jozefkerk in Doenrade”. De plaatselijke pastoor is er een van het type dat geen boord draagt. Hij is tijdens de plechtigheid in albe en witte stool aanwezig op het priesterkoor met een acolyth en het koor op de voorgrond en Jomanda aan de ambo. Het was een manifestatie van bijgeloof in een Godgewijd gebouw met een centrale rol voor een dame tegen wie in hoger beroep een strafzaak loopt, waarbij het slachtoffer de dood heeft gevonden.

Zou de plaatselijke bisschop hier nog een mening over hebben – ik vrees van niet aangezien deze blijkens de kwestie Haffmans is gepromoveerd op het onderwerp “de andere kant op kijken en doen alsof je neus bloedt”. Gelovigen hebben er recht op dat een bisschop zich publiek uitspreekt over kwesties als deze, ook om herhaling te voorkomen.

Het Vaticaan heeft dat begrepen. Nederlandse bisschoppen houden liever de deksel op de doofpot in de hoop dat niemand ziet wat er mis gaat. Ik bewaar een copie voor mijn eigen rapport bij gelegenheid van het ad limina-bezoek.

Zou Rome trouwens bisschop Wiertz wel eens hebben aangesproken op de kwestie Haffmans en het daardoor veroorzaakte scandalum dat bij adequaat bestuur tenminste beperkt gehouden had kunnen worden; de Kerk heeft hierdoor grote schade ondervonden. Het is trouwens vast toeval dat bisschoppen die de heterodoxie alle ruimte geven een kwijnende priesteropleiding (soms genaamd seminarie) hebben.

bron: weblog “Observatrix”