Over het wel en wee van RKK programma’s



Hieronder een interessant artikel wat onlangs verscheen op de weblog “Theodoricus in Amstelodamo”

TV-Missen die elke liturgische regel overtreden, een website die dubieuse info en ketterijen bevat en TV-programma’s die zich resoluut anti-Benedictus XVI opstellen…. Ik heb het hier over de uitzendingen van het RKK (Rooms-katholiek Kerkgenootschap) en over de website www.katholieknederland.nl

Wie vaak naar het programma “Kruispunt” kijkt zal het wel opgevallen zijn: De anti-Vaticaanse houding. Steeds weer wordt het doen en laten van het Vaticaan en dan vooral de H.Vader negatief beoordeeld. Of het nu Stijn Fens of de onvermijdelijke nestbevuiler Peter Nissen is: het maakt niets uit, de paus wordt steeds in een negatief daglicht gesteld.

Gisteren was het weer raak. De reis van de H.Vader naar het Heilig land was volgens Leo Fijen (HET brein achter de kritische toon) een gemiste kans en eerder een ontgoocheling. Vervolgens kregen we te horen wat de paus volgens Fijen en zijn gast allemaal fout gedaan had en natuurlijk werd nog maar onderstreept hoeveel Benedictus XVI verschilde van zijn voorganger.

Kruispunt is echter niet het enige RKK-programma dat steeds weer negatief is voor Rome want ook Soeterbeeck voert steeds gasten op die op diezelfde lijn zitten. Het erge is dat deze RKK-programma’s gemaakt worden in opdracht van de Rooms-katholieke Kerk in Nederland. De Nederlandse bisschoppen, die zo graag voor pausgetrouw willen doorgaan, keuren deze programma’s dus expliciet goed want anders hadden ze al lang ingegrepen. Ook aartsbisschop Eijk doet blijkbaar alsof er geen vuiltje aan de lucht is.

Brieven schrijven, mailen, telefoneren…het helpt allemaal niet. In tegenstelling tot Belgie waar elke gelovige de bisschoppen persoonlijk kan mailen is dit in Nederland ondenkbaar. De Nederlandse bisschoppen blijken zich te verschuilen achter een leger van medewerkers die zelden of nooit antwoorden op vragen of klachten van de gewone gelovigen.

Ondertussen brainwashen programma’s als “Kruispunt” de nog resterende katholieken in Nederland. Wie zei ook al weer dat de Achtmei-beweging dood was? Vergeet het maar! (…)

bron: weblog “Theodoricus in Amstelodamo”