Met twee maten meten……?



Zou het bisdom ook al die priesters terugfluiten die zondag op zondag de Heilige Misliturgie onrecht aandoen door de kerkelijke richtlijnen omtrent het Heilig Misoffer te negeren? (…)

Bisschop Hurkmans fluit twee pastoors terug

Bisschop Antoon Hurkmans heeft twee kritische pastoors teruggefloten, nadat zij openlijk uiting hadden gegeven van hun onvrede over het bisdombeleid. Dit meldt het Brabants Dagblad vandaag.

Het gaat om de pastoors Cor Mennen uit Oss en Rob Mutsaerts uit Heeze, die via het internet scherpe commentaren op de bisschop hadden geleverd. Op aandringen van Hurkmans hebben beide pastoors, die als zeer behoudend bekend staan, hun kritiek van hun websites verwijderd.

Pastoor Mennen hekelde in een artikel op zijn website de recente benoeming van twaalf nieuwe dekens, die hij ervan beschuldigt dat ze niet ’in hart en nieren’ katholiek zijn. Nadat Mennen zijn commentaar op verzoek van bisschop Hurkmans had verwijderd, nam pastoor Mutsaerts het voor zijn Osse collega op door diens gewraakte artikel op zijn eigen website te plaatsen onder de titel ’Censuur’.

Afgelopen week heeft ook pastoor Mutsaerts zijn kritische column op aandringen van de bisschop verwijderd. Mennen en Mutsaerts betuigden onlangs nog hun steun aan de Somerense pastoor Jan Heeffer, die in een toespraak op 4 mei een vergelijking trok tussen de verschrikkingen van het nationaal socialisme en de hedendaagse praktijken rond euthanasie en abortus. Het bisdom Den Bosch noemde de opmerkingen ’hoogst ongelukkig’.

bron RKNieuwsNet