Belgisch parlement snapt echt niet wat de paus eigenlijk wilde zeggen



De Belgische bisschoppen vinden dat het parlement in een gisteren aangenomen resolutie geen rekening houdt met wat ‘paus Benedictus XVI echt heeft willen zeggen’ met zijn uitspraken over de verspreiding van condooms in Afrika. Voorbehoedmiddelen zouden volgens de paus het aidsprobleem verergeren.

De Belgische volksvertegenwoordiging nam gisteren met grote meerderheid een resolutie aan waarin de regering wordt opgedragen bij het Vaticaan een officieel protest in te dienen tegen uitspraak van de paus. De uitlating wordt in de resolutie ‘onaanvaardbaar’ genoemd.

De bisschoppen van België respecteren het democratische karakter van de beslissing, maar betreuren de inhoud, schrijven ze vandaag in een communiqué. De resolutie houdt volgens het episcopaat “geen rekening met wat paus Benedictus XVI echt heeft willen zeggen: zonder een opvoeding in seksuele verantwoordelijkheid zullen de andere preventiemiddelen ontoereikend blijven”.

De bisschoppen hopen dat “in de aanloop naar Pasen de emotionele polemiek tot bedaren zal komen. Wat ons land en Afrika voor alles nodig hebben, is een serene reflectie over alle middelen die ingezet moeten worden om de aidsepidemie terug te kunnen dringen”.

bron: KerkNet