Priesterbroederschap Pius-X reageert positief op brief van de Paus



Volgelingen van de Priesterbroederschap Pius X zetten in hun antwoord op de gisteren gepubliceerde brief van paus Benedictus XVI een belangrijke stap naar de hereniging in Rome.

Bisschop Bernard Fellay, die aartsbisschop Lefebvre opvolgde aan het hoofd van Pius X, maakt in een brief aan de paus duidelijk dat hij en zijn volgelingen de besluiten van het Tweede Vaticaans Concilie niet langer zonder meer afwijzen. Hij verzekert de paus ook van medewerking bij het proces dat moet leiden tot de volledige verzoening tussen Pius X en de katholieke Kerk.

Fellay betoogt in zijn brief dat de Kerk een grote crisis doormaakt en dat die slechts kan worden opgelost met een terugkeer naar de zuiverheid van het geloof. “Wij willen de traditie niet laten stoppen in 1962 en wij wensen het postconciliaire leergezag te zien in het licht van deze traditie.” Fellay voegt er nog aan toe dat zijn priesterbroederschap elke fundamentalistische houding afwijst en de ontwikkeling van de Kerk na het Tweede Vaticaans Concilie niet langer zonder meer naast zich neerlegt.

bron: Kerknet