Priesterfraterniteit Pius X zet negationistische priester aan de deur



De verantwoordelijken van de priesterfraterniteit Pius X in Italië hebben vrijdag gemeld dat zij de negationistische priester Floriano Abrahamowicz uit de fraterniteit hebben gezet.

De priester, die net als mgr. Williamson van dezelfde fraterniteit negationistische uitspraken deed en recent stelde dat Vaticanum II erger was dan een ketterij, was de verantwoordelijke van de priesterfraterniteit in het noord-oosten van Italië. Op 29 januari verklaarde priester Floriano dat de gaskamers enkel dienden om te desinfecteren. “Ik kan niet zeggen of er doden zijn gevallen in de gaskamers want ik heb de zaak niet uitgediept’, aldus Floriano, die allusie maakte op de gaskamers in de nazi-kampen.

Volgens de priesterfraterniteit nam Don Floriano Abrahamowicz de jongste tijd standpunten in die erg afwijken van de standpunten van de fraterniteit, liet de fraterniteit weten. Verder heet het dat de geestelijke uit de fraterniteit werd gezet om een latere beschadiging van het imago van de priesterfraterniteit te vermijden.

bron: RKNieuwsNet