Lescrauwaet viert zilveren bisschopsfeest



Joseph Lescrauwaet, van 1984 tot 1995 hulpbisschop van Haarlem, heeft vandaag gevierd dat hij 25 jaar bisschop is. Bij de eucharistieviering in de kathedrale basiliek van Sint Jan in Den Bosch werd een felicitatiebrief van de paus voorgelezen.

De mis werd gecelebreerd door de jubilaris, bisschop Hurkmans van Den Bosch, bisschop Van Luyn van Rotterdam, bisschop Van den Hende van Breda, hulpbisschop De Jong van Roermond en plebaan Van Rossem van de Sint-Jan. De homilie werd door Lescrauwaet, die bekend staat als een begenadigd predikant, zelf uitgesproken.

Lescrauwaet, in 1923 in Amsterdam geboren, is lid van de Missionarissen van het Heilig Hart. Hij staat bekend als een vooraanstaand theoloog. Voor hij op 15 januari 1984 tot bisschop werd gewijd, was hij hoogleraar in Tilburg en Leuven.

Lescrauwaet was hulpbisschop van bisschop Hendrik Bomers. Sinds zijn emeritaat woont Lescrauwaet in het Sint-Janscentrum, de priesteropleiding van het bisdom Den Bosch. Daar was hij tot 2001 spirituaal en docent in verscheidene dogmatische vakken.

Het katholieke radiostation Radio Maria zond de viering zondag rechtstreeks uit.

bron: KatholiekNederland