Generale overste priesterfraterniteit Pius X verwerpt beschuldigingen antisemitisme



In een interview dat zaterdag verschijnt in het Franse weekblad ’Famille Chrétienne’ verwerpt mgr. Fellay, de generale overste van de priesterfraterniteit Pius X, “elke beschuldiging van antisemitisme” en “elke goedkeuring van wat er onder het Hitler-regime is gebeurd”.

Na de negationistische uitspraken van mgr. Richard Williamson, één van de bisschoppen van de priesterfraterniteit Pius X, verklaart mgr. Fellay: ’Wij verwerpen elke beschuldiging van antisemitisme.

Wij verwerpen elke goedkeuring van wat er gebeurd is onder Hitler. Dit is iets gruwelijks”.”Wij veroordelen het ombrengen van onschuldigen. Dat is een misdaad tegen de hemel. Zoveel te meer als het om een volk gaat”, voegt mgr. Fellay eraan toe.Mgr. Fellay wijst erop dat de Kerk Vaticanum II niet heeft afgewacht om duidelijke richtlijnen te geven over de relaties met de joden. “Vanaf de jaren ’30, zelfs tijdens de oorlog, namen verscheidene teksten van Rome de juiste houding aan: de gruwelen van het Hitler-regime moeten veroordeeld worden”.

Mgr. Fellay herinnert ook aan de uitspraken van Pius X: “Spiritueel zijn wij semieten. Dat is een waarheid die uit de Schrift zelf komt. Wij zijn zonen van Abraham”.

Na de negationistische uitspraken van mgr. Williamson, die het bestaan van gaskamers ontkende, heeft mgr. Fellay “vergiffenis” gevraagd aan de paus en aan “alle mensen van goede wil”.

bron: RKNieuwsNet