Kans is groot dat heiligverklaring Damiaan einde dit jaar zal plaatsvinden



’De kans is groot dat de heiligverklaring van pater Damiaan eind dit jaar in Rome plaatsvindt. Een mooie gelegenheid om met z’n allen naar Rome te reizen’: dat zei Godfried kardinaal Danneels dinsdagnamiddag in het bisschopshuis in Mechelen tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie.

De kardinaal sprak ook zijn waardering uit voor zijn hulpbisschop Jan De Bie, verantwoordelijk voor het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen, die onlangs ontslag nam om medische redenen. De kardinaal sprak ook zijn dank uit voor de duizenden gezinnen die hun hart en huis openden voor de deelnemers van de zopas gehouden Europese Taizé-ontmoeting in Brussel.

Kardinaal Danneels blikte ook vooruit naar de viering van 450 jaar aartsbisdom die gepaard gaat met tal van pastorale en culturele activiteiten in de bisschopsstad Mechelen, in gans het aartsbisdom en ook ver daarbuiten.

De kardinaal haakte ook in op de crisis die ons land momenteel op verscheidene vlakken treft. ’Het is de taak van de kerkelijke- en burgerlijke overheden om samen de hoop levend te houden. Het ergste wat een samenleving kan overkomen, is de hoop verliezen. Dat is immers zoals een hartstilstand’, aldus Godfried kardinaal Danneels.

bron: RKNieuws.net