Bisschopswijding nieuwe bisschop van Antwerpen



Op zondag 4 januari vindt om 15 uur, in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal te Antwerpen de bisschopswijding en ambtsaanvaarding van de nieuwe bisschop van Antwerpen, mgr. Johan Bonny plaats.

De wijding wordt toegediend door de consecrator, kardinaal Godfried Danneels, aartsbisschop van Mechelen-Brussel. De medeconsecratoren zijn kardinaal Walter Kasper, President van de Pauselijke Raad voor de bevordering van de Eenheid van de Christenen; Mgr. Paul Van den Berghe, bisschop-emeritus van Antwerpen; Mgr. Roger Vangheluwe, bisschop van Brugge en Mgr. André-Mutien Léonard, bisschop van Namen.

Naast de wijdeling en de 5 consecratoren wonen nog 19 bisschoppen de wijding bij: de bisschoppen, hulpbisschoppen en bisschoppen-emeriti uit België en uit het buitenland: aartsbisschop Eijk (Utrecht), Mgr. Van Luyn (Rotterdam), Mgr. Van den Hende (Breda), Mgr. Daucourt (Nanterre), Mgr. Farrell (Vaticaanstad) en Mgr. Mbonyintege (Rwanda). Ook vijf orthodoxe bisschoppen en Apostolisch nuntius Rauber zullen de plechtigheid bijwonen.

bron: RKNieuwsNet