Priesterbroederschap Sint-Pius X bestrijdt beschuldigingen bisschop Wiertz



De rector van de kerk St.Maria tot de Engelen (Pannesheiderstraat 71, Bleierheide), pater Andreas Mählmann, priester van Broederschap Sint Pius X, is het niet eens wat betreft de beschuldiging van mgr. Francis Wiertz, bisschop van Roermond dat de broederschap niet katholiek is, zoals het Limburgs Dagblad publiceerde.

Hij schrijft dat de bisschop – zoals gewoonlijk – eerst met de bevoegde Commissie Ecclesia Dei in Rome informatie heeft ingewonnen over de stand van zaken broederschap / Vaticaan en dat hij informatie heeft ontvangen dat er in geen geval een breuk met de kerk bestaat, ’maar er bestaan alleen binnenlandse religieuze meningsverschillen’. Het hoofd van deze commissie, kardinaal Hoyos, zei onlangs in een televisie-interview: “Je kunt niet spreken van een scheuring.” Ook wil hij de aandacht vestigen op trouwe gelovigen uit de omgeving van Aken die trouw aan de kerk van het bisdom betalen.

“Wij erkennen paus Benedictus XVI als onze paus. We bidden voor hem, zoals voorgeschreven in elke heilige mis, overigens ook voor de bisschop. Voorheen was dit de bisschop van Aken. Met de verhuizing naar de nieuwe kerk in Limburg zal dat bisschop Wiertz zijn”, aldus de priester van Broederschap Sint Pius X. Hij merkt verder op dat Mgr Perl, secretaris van de Romeinse Commissie Ecclesia Dei onlangs heeft gezegd dat de gelovigen van de priesterlijke Broederschap van Sint Pius X katholiek zijn. ”

Om deze redenen kan hij aanpak van de hardheid van de bisschop niet begrijpen. Het is een aanklacht voor ons katholieken, dat er in de kerk interne geschillen op deze manier naar buiten komen. De Kerk heeft andere problemen. Zowel in het bisdom Limburg alsook in het bisdom Aken is dat de sluiting van vele kerken, de ontmanteling van een groot aantal parochies en alles wat in de laatste 30 jaar door de modernistische stromingen binnen de kerk is verwoest, wat eens de glorie van de Romeinse liturgie was.

In onze kerk van de Heilige Maria der Engelen zal opnieuw de katholieke liturgie worden gevierd en ik vertrouw erop dat het gezonde besef van de gelovigen in vergelijking zal bepalen waar een authentieke katholieke liturgie wordt gevierd en waar de oorspronkelijke improvisatie en willekeur.

Bisschop Wiertz zal geïnformeerd worden dat we op alle zondagen en feestdagen om 9.00 uur de klokken luiden van onze nieuw verworven kerk, aldus de priester van Broederschap Sint Pus X.

bron: RK NieuwsNet