Redemptoris Mater in Landgraaf



De internationale katholieke beweging Redemptoris Mater wil in de Limburgse gemeente Landgraaf een nieuw seminarie vestigen. De beweging heeft daartoe bij de gemeente een aanvraag ingediend. Dat maakte wethouder Andy Dritty vandaag bekend.

Burgemeester en wethouders staan welwillend tegenover het initiatief. Het diocesaan missionair grootseminarie heeft nu een tijdelijk onderkomen bij het bisdom Roermond. De beweging heeft momenteel 67 seminaries in vijf werelddelen. De studenten die in Landgraaf een studie gaan volgen tot priester in het bisdom Roermond, zijn afkomstig uit verschillende werelddelen. Redemptoris Mater wil nieuwbouw in de buurt van grootseminarie Rolduc, omdat de eigen studenten ook daar lessen volgen. De nieuwbouw moet bestaan uit leslokalen, verblijfsruimten, een kapel en een kloostertuin.

Het seminarie wil in Landgraaf beginnen met ongeveer twintig studenten. De priesteropleiding van de beweging bij het bisdom wordt nu gevolgd door mensen uit Brazilië, Chili, Colombia, Honduras, Italië, Kroatië, Mexico, Polen en Spanje. Zij krijgen ook Nederlandse taalles, om als zielenherder in Limburg aan de slag te kunnen gaan.

bron: ANP