Start Mariamaand in Sint-Jan in Den Bosch



De traditionele Mariamaand start op 30 april met een eucharistieviering die om 19.00 uur begint in de Bossche Sint-Jan. Tijdens deze viering dragen de leden van de Broederschap van Onze Lieve Vrouw het beeld van Maria vanuit de kapel de kathedraal binnen.

Gedurende de hele maand mei staat het beeld van Maria naast het altaar, te midden van een bloemenzee en honderden kaarsjes.

De Sint-Jan is in mei het middelpunt van de verering van de Zoete Lieve Moeder van Den Bosch. Duizenden pelgrims bezoeken de kathedraal. Vele wonderen zijn de Zoete Lieve Vrouw toegeschreven. Ze zijn opgetekend in het Mirakelboek dat aan haar voeten ligt.

Elke weekend in mei zijn er heilige missen: op zaterdag om 19.00 uur en op op zon- en feestdagen om 7.00, 8.30, 10.00 en 11.45 uur.

Het hoogtepunt van de meimaand is de bidtocht op 13 mei, aansluitend aan de mis van 11.45 uur. Dan trekt vanaf 13.00 uur een lange stoet door de straten van Den Bosch. Voorop het beeld van de Zoete Lieve Vrouw, gedragen door de leden van de Broederschap, gevolgd door de bisschop, priesters, gildes, muziekgroepen, pelgrims en andere belangstellenden.

Onlangs is het beeld een week lang weg geweest voor onderzoek en onderhoud.

Omroep Brabant